Rangliste regler

Deltagelse
Enhver spiller som er medlem af Bjerringbro Lawn Tennisklub, kan deltage på vores rangliste.

Kamp
En kamp i rangliste regi spilles bedst af tre sæt. Når man stillingen 6-6 i et set, afsluttes med tiebreak.

Kampen dømmes af de to spillere selv.

Point
Den udfordrerne spiller tildeles for en sejer fra 1 til 10 point. Antallet af point beregnes ud fra kampens forventede sværhedsgrad. Sværhedsgraden defineres som point forskellen imellem de to spillere. For en sejer over en pointmæssig jævnbyrdig spiller gives 5 point. En sejer over en pointmæssig bedre spiller giver op til 10 point, og over en ringere spiller ned til 1 point.

Den spiller der bliver udfordret, tildeles point efter samme princip. Dog tildeles altid minimum 5 point for en sejer.

Der tildeles kun point for en sejer.

Placering
En spillers placering på listen bestemmes udelukkende ud fra antallet af optjente point. Spilleren med flest point er nummer 1, og så fremdeles. Ved pointlighed deles rangliste placeringen.

Udfordring
Enhver deltager på ranglisten kan udfordre andre deltagere på samme rangliste. Point systemet er udformet således, at der er et incitament til at udfordre på eget niveau eller en tand bedre.

Udfordringer foretages på hjemmesiden. Her kan man se hvilke spillere som kan udfordres, og hvor mange point en sejer vil give. Den udfordrede spilles sendes en notifikation via e-mail. Efterfølgende aftaler spillerne selv tidspunkt, og reserverer bane.

En spiller kan kun have én udestående udfordring. Vil man udfordre en sådan spiller, må man afvente at kampen bliver afviklet eller annulleret.

På samme vis kan man ikke udfordre en spiller, som man har spillet imod indenfor de seneste 30 dage. En revanche match i rangliste regi må afvente denne periodes udløb.

Indrapportering af point
Efter afvikling af kampen indrapporterer begge spillere resultatet. Første spiller angiver resultatet, anden spiller bekræfter resultatets rigtighed.

Først når begge spillere har bekræftet resultatet, tildeles point og spillerne kan på ny udfordre andre eller selv blive udfordret.

Kamp resultatet angives på hjemmesiden. Enten går man ind på ranglisten og klikker sig ind på en af de to spillere, eller man anvender linket i tilsendte e-mail.

System afvikling
Rangliste turneringen styres udelukkende af hjemmesiden, samt medlemmernes input. Ingen personer i bestyrelsen er involveret i den daglige drift.

Bjerringbro Tennisklub | Vestre Ringvej 7, 8850 Bjerringbro